Yleissivun luominen

Yleissivuja varten sisällönhallintajärjestelmään on luotu neljä sisältötyyppiä: Hius & Meikkistudio, Hoitola, Mallitoimisto ja Ohjelmapalvelut. Sivujen luominen aloitetaan klikkaamalla vasemmasta hallintavalikosta Create content -linkkiä. Käyttäjälle aukeaa sivu, jossa on listattuna kaikki sisältötyypit, joita hänen oikeuksillaan on mahdollista luoda. Sivulla on myös lyhyet kuvaukset sisältötyypeistä. Neljän yleissivun luomiseen käyttäjällä on kuuluttava rooliin Content editor tai Content administrator. 

Sivulta klikataan haluttua tyyppiä, jolloin avautuu muokkaus sivu. Aluksi sivulle asetetaan otsikko. Kuvan esimerkissä luodaan uutta Hoitola -tyypin sivua.

Yleissivuille annettava otsikko määrää myös mikä tulee olemaan sivun osoite. Osoite muodistuu perusosasta http://www.matine.fi, minkä jälkeen on sisältötyyppi /hoitola/, jonka perään sivun otsikko /uusi-hoitolasivu. Kokonaisuudessaan http://www.matine.fi/hoitola/uusi-hoitolasivu. Erikoismerkit ja välilyönnit korvataan osoitteessa väliviivalla ja isot kirjaimet vaihtuvat pieniksi.

Otsikon alta voidaan valita julkaistaanko sivu etusivulla. Ruksaamalla kenttä "Näytä etusivulla" sivun otsikko näytetään linkkinä etusivun mallitoimisto, hoitola, hius & meikkistudio tai ohjelmapalvelu -palstoilla. Jos sivun linkkiä ei julkaista etusivulla, pääsevät Content editor ja Content administrator rooleihin kuuluvat käyttäjät nopeasti sivuun käsiksi vasemmassa laidassa olevan taustasivut-valikon kautta.

Otsikon alla on myös Menu settings -kenttä, jolla voidaan lisätä sivun linkki ylävalikkoon. Ohje on täällä.

Yleissivun sisältö

Yleissivut on jaettu viiteen kappaleeseen, joiden alussa on aina tiedostonlataus kenttä. Kuvan sijainti vuorottelee vasemmalta oikealle. Ensimmäinen kuva on vasemmalla, tämä on osastokuva. Ensimmäiseen kenttään ei tarvitse lisätä kuvaa, koska järjestelmä sijoittaa paikalle automaattisesti osastokuvan jos kenttä jää tyhjäksi. 

Latauskentän jälkeen seuraa WYSIWYG-editorikenttä tekstin lisäämistä varten. Editorilla on mahdollista muokata tekstin fonttia, väriä kokoa, muotoilua ja lisätä kuvia tai jakaa tekstin pienempiin kappaleisiin. Editorin käytöstä on kirjotettu ohje tänne.

Muut kappaleet ovat samanlaisia, kuin ensimmäinenkin. Ainoastaan kuvaa ei aseteta automaattisesti ja kuvalle on mahdollista asettaa kuvateksti. Kuva, kuvateksti tai kappaleetkaan eivät ole pakollisia tietoja, eikä niihin kaikkiin tarvitse antaa sisältöä. Kappaleiden 2-5 kuvien leveys säätyy automaattisesti kappaleen tekstin pituuden mukaan. Kuvan leveys on puolet kappaleen pituudesta, mutta korkeintaan 50% koko sivun leveydestä.

Sivun alalaidan "Meta tags" kentän kautta sivulle on mahdollista antaa lyhyen kuvauksen tai hakusanoja sivun sisällöstä. Näiden avulla hakukoneiden on helpompi päätellä, millaista sisältöä sivu sisältää. Kuvauksen sisällöstä voi antaa kenttään "Description" ja hakusanat pilkulla erotettuna "Keywords" kentässä.

Sivun julkaisu

Lopuksi kun sivun sisältö on saatu valmiiksi se voidaan tallentaa ja julkaista alalaidan "Save" painikkeella. Sivun asettelua voi tarkastella ennen tallennusta "Preview" -painikkeella.

Sivun omistajatiedoista tai julkaisuasetuksista neuvotaan täällä.